Kaki Tidur

Saturday, December 31, 2011

2011 in memories

Kurang dari 10 minit lagi kita akan melangkah masuk ke tahun baru...
rasa macam sekejap je kan tahun 2011 ni, Banyak kenangan manis, pahit yang berlalu.
Walau apa pun, kehidupan mesti diteruskan, walaupun halangan dan dugaan yang menimpa kita, kita haruslah tabah dan cekal menempuh halangan dan dugaan itu.
Kate orang, buang yang keroh ambil yang jernih. Apa yang buruk dalam tahun 2011, kita tinggal kan, kita bawa segala yang indah ke tahun 2012. Semoga kita akan menjadi insan yang lebih cemerlang.
so, set azam baru. Jadi lah yang terbaik buat tahun baru serta tahun-tahun yang akan datang

SELAMAT TAHUN BARU!!!




*makin tua la aku... 

Wednesday, December 28, 2011

Perkara baru sebelum masuk 2012

Sebelum melangkah masuk ke tahun baru 2012 ini, 3D adalah perakara baru yang telah aku pelajari. Dengan menggunakan software Autodesk 3ds max 2009 aku membuat secene di dalam sebuah kelas (ni latihan dalam kelas 3d sebenarnye). So ini lah antara scene yang telah aku buat. Masih belum 100% siap, just nak tunjuk progress sebelum siap 100%.

Diharap, tahun baru nanti, aku boleh buat lebih baik dari ini dan memantapkan lagi teknik dalam 3d ini, yeah!












*da nak masuk tahun baru, baru nak blaja bende baru... :D

Tuesday, December 27, 2011

header

godzillah vs ultraman PNG

animation

untuk maklumat lanjut, sila klik di sini

Tshirt

Salam, untuk entri kali ini, aku ingin share sikit design t-shirt yang telah aku buat, so kalau berminat sila klik pada gambar dibawah ini :)

Katalog





Tuesday, December 20, 2011

forever alone


mansia zaman sekarang amat mementingkan paras rupa dan kebendaan dalam sesebuah perhubungan. Adakah ia betul? kalau tak, tipu lah cerita ni, the end...

Sunday, December 18, 2011

beg idaman

hello, selamat tengah hari,
ok kali ini aku nak cerite tentang beg idaman aku,
aku ni memang suka beli beg, nampak beg cantik sikit je, mesti nak,
tapi tu dulu la, sebab dulu ade income bulan-bulan, memang tiap-tiap bulang ade je bende baru yang aku beli
terutamenye beg lah
so ni lah aku nak tunjuk beg yang aku nak tapi tak tau lah ade jual kat malaysia ke tak,




ni beg yang paling aku suke, beg kure-kure, nampak style sangat, tapi ade kat luar negare je... :(








pergh! dapat beg ni, cukup lah!!!




*nak beli kat luar negare sangat mahal.....belum mampu... TT^TT

Saturday, December 17, 2011

papercraft

Hi,
entri kali ini aku nak tunjukkan seni apa yang telah aku buat akibat kebosanan yang melanda sepanjang hari.
Pada mulanya aku nak cari bahan untuk asignment aku, tiba-tiba lak aku terjumpa satu blog yang mempamerkan papercraft-papercraft yang sangat menarik dan boleh di muat turun secara PERCUMA lagi tuh :D
(nak linknye? carik sendirik :p)
inilah hasil nya buat pertama kali aku berjaya menyiapkan papercraft yang rumit nih












*maap kualiti gambar yang teruk, tangkap pakai encet :p


Inilah sahaja yang mampu aku selesaikan, memang leceh sikit nak buat bende nih, perlukan ketelitian dan kesabaran yang tinggi. So aku dah buat, anda bila lagi? :D, selamat mencuba

*kepuasan hanya tuhan saja yang tahu...


Sunday, December 11, 2011

KOMUNIKASI


Komunikasi itu ialah interaksi dua hala menyampaikan mesej melalui suara

Komunikasi berkesan berlaku apabila mesej yang ingin disampaikan oleh si penyampai dapat diterima oleh si penerima seperti mana yang dikehendaki oleh si penyampai.

Namun adakah anda tahu terdapat halangan dalam berkomunikasi?
Ini antara halangan yang anda akan hadapi semasa berkomunikasi

  • tunjuk pandai (berlebih-lebihan)
  • bahasa yang egosentrik (nak betul je)
  • bercakap terlalu perlahan atau merengek-rengek (orang yang tiada keyakinan diri, kebiasaannya perempuan)
  • Tidak bertentang mata
  • Tidak berusaha untuk meneruskan perbualan
  • menafikan orang lain 
  • tidak sensitif terhadap perasaan orang lain
  • jarak komunikasi yang jauh
  • perbezaan fisiologi
  • sifat agresif atau pasif

KESAN NEGATIF AKIBAT KELEMAHAN BERKOMUNIKASI
  • hilang kepercayaan
  • tidak dapat menyampaikan mesej dengan baik
  • tidak dapat memujuk atau merasionalkan orang
  • hilang kreadibiliti untuk memimpin organisasi
  • kurang kawan
  • tidak dapat meyakinkan orang
jadi kenal pasti halangan atau kelemahan anda ketika berkomunikasi dan cuba ubah untuk menjadi insan yang disenangi orang ramai...

Saturday, December 10, 2011

Digimon + pokemon = ?


nostalgia

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Untuk entri kali ini aku nak cerita tetibe aku teringat zaman ketika di bangku sekolah.
Semuanya bermula ketika aku sedang mengemas bilik aku yang dah macam tongkang pecah ni. Tiba - tiba aku terjumpa satu fail yang mengandungi artwork-artwork aku yang lama-lama.
Aku pun membelek setiap helaian artwork-artwork aku tuh.
Lalu aku terjumpa lukisan-lukisan kartun rakan-rakan sekelas aku yang telah aku hasilkan pada ketika itu bertujuan sebagai hiasan kelas.
Aku tersenyum keseorangan ketika melihat setiap helaian lukisan itu kerana membuatkan aku menggamit kembali zaman persekolahan dahulu, bak kate orang zaman-zaman jahiliah dulu :D
so inilah antara lukisan yang ada pada aku







Lukisan ini dibuat ketika aku di tingkatan 5, (5adab)
*pergh rindu korang :)




MAHARAJA LAWAK MEGA MINGGU 7


KEDUDUKAN UNDI

ADLIN
part1

part2

SAEHU
part1

part2

PIMAI
part1

part2

BP
part1

part2

OSBON
part1

part2

BOBOI
part1
video

part2

SYOK
part1

part2

SESI PENYINGKIRAN


*tapi takde penyingkiran untuk minggu ini

Tuesday, December 6, 2011

sebelum dan selepas

inilah kebanyakkan yang berlaku, seronok bercinte sebelum kawin, tapi, duka selepas kawin, gaduh sini gaduh sane, perang sini perang sane, akhirnye cerai. Semua ini berlaku akibat tiade keserasian lagi. Ini tak kene, itu tak kene. So kenape mase bercinte dulu tak macam ni? Seronok je, habis masa, buang tenaga, buang duit semata mata untuk kekasih, memang tak ingat dunie mase tuh. Tapi lepas je kahwin anak pun da ramai, semua "perkasihan" tu hilang entah kemane.
Ye aku tahu, bukan semua orang macam ni, tapi kebanyakkannye lah
hope perkare begini takdelah berlaku pada aku juge pade anda semua...


*sebenarnye saat mule-mule berkenalan lah adalah saat yang paling indah....

:)